Ouders over de Roos

Sigrid en Wouter ouders van Aukje:

AukjeOnze nieuwsgierigheid naar de Roos werd al gewekt lang voordat we serieus op zoek gingen naar een school voor Aukje. De sfeer om de school, tijdens pauzes en na schooltijd bij de uitloop, was altijd zo gezellig en vriendelijk.

De rondleiding die we kregen begon in de lerarenkamer. Daar deed Aukje direct haar schoenen uit. Een teken dat ze zich ergens thuis en op haar gemak voelt, dus dat zat meteen goed. We kregen veel uitleg, en meesters en juffen namen allemaal de tijd voor ons. Aukje kon zelfs (op haar sokken) even in een lokaaltje blijven spelen terwijl wij alvast wat verder keken. Ook alle kinderen waren ontzettend lief voor Aukje. De sfeer was voor ons dus al direct bepalend.

Een ontzettend kleine maar bijzonder gezellige school, midden in de stad en ook nog eens bij ons om de hoek, waar ondanks het kleine oppervlak wel plek is voor een prachtige gymzaal, een apart lokaal voor handarbeid en een gloednieuw kooklokaal, wij zijn verkocht! We zijn er van overtuigd dat Aukje het hier enorm naar haar zin gaat krijgen.

 

Jurgen en Thea, ouders van Jimi (6) en Siem (2,5)

 “Toen wij drie jaar geleden een school moesten zoeken voor Jimi, keken we óveral behalve naast de deur. Tot we hoorden dat ook de Roos een ouderinitiatief heeft met als doel deze school te veranderen in een goed gemengde school die een afspiegeling van de buurt vormt. Dat deed ons van mening veranderen: we moesten er toch zeker een keertje gaan kijken. En dat deden we. En na dat eerste bezoek waren we eigenlijk meteen verkocht.Jimi en SiemWat ons zo aansprak? De kleinschaligheid, het enthousiaste team, de gedreven directeur, de korte lijnen, de fijne sfeer die er op de school heerst, de buitenschoolse opvang (van Akros) die zich in de school zelf bevindt en de aandacht die er is voor creatieve vakken. We konden niet anders dan voor deze school kiezen. Maar dan is het natuurlijk nog maar de vraag of je kind het naar zijn/haar zin gaat hebben. Ook dat is het geval! Inmiddels zit Jimi in groep 3 en heeft hij helemaal zijn draai gevonden. En wij als ouders ook. Natuurlijk is het spannend als je gaat pionieren en je kind de eerste is die via het ouderinitiatief op school komt, maar eigenlijk is het vanaf dag één die fijne, gezellige buurtschool die we tijdens ons eerste bezoek leerden kennen. En Siem, die zit inmiddels op de voorschool van de Roos, twee dagdelen per week. Ook hij heeft het naar zijn zin en verheugt zich nu al op de dag dat hij vier jaar wordt. Nog even geduld Siem, dat is pas in 2016. We hopen in elk geval dat hij er nog wat leuke klasgenootjes bij krijgt.”

 

Thomas en Lara ouders van Felix en Fenna:

FelixHallo, wij zijn Thomas, Lara, Felix en Fenna. Felix wordt 4 in december 2013 en hij kan nu al niet wachten tot hij dan eindelijk naar de basisschool mag! Wij hebben voor de Roos gekozen omdat het een kleinschalige buurtschool is met het accent op creativiteit in leren. We vinden het fijn dat er een enthousiaste vakdocent is voor de kunstvakken. Toen we de school bezochten, waren we gecharmeerd door de ontspannen en veilige sfeer in de klassen en de schoolgangen. De directeur en de docenten die we spraken, waren betrokken en droegen een duidelijke visie uit die ons aansprak. Verder vinden we het heel leuk dat de Roos een nieuwkomersklas heeft. Deze kennis en kunde, en natuurlijke ook de leerlingen, lijken ons een echte verrijking voor de school.

Tom en Henrike, ouders van Wester

WesterOmdat wij allebei, geboren en getogen Amsterdammers, in ons eigen buurtje op de lagere school hebben gezeten, was dit een van de eerste criteria bij het kiezen van een basisschool voor onze kinderen. Maar al snel bleek dat we in die keuze niet helemaal vrij waren. Via Schoolwijzer West werden wij bij onze eerste drie keuzes uitgeloot. Achteraf gelukkig maar, want zo zijn we terecht gekomen bij De Roos. Toen wij een paar maanden daarna ineens wel een plaats op een van de eerste keus- scholen kregen toebedeeld, hadden we daar dan ook geen behoefte meer aan. Wij zijn gevallen voor de kleinschaligheid, veiligheid en het enthousiaste en zeer benaderbare team van directeur en leerkrachten. Vanaf het eerste moment voelt Wester zich enorm thuis. Zijn zusje Cara heeft ook al zin om te beginnen, maar zij moet nog wachten tot augustus 2014…

 

Michael en Neeltje ouders van Izaak en Dieter:

Izaak en DieterWij hebben een aantal scholen in  de buurt bezocht en De Roos was een van de scholen waar we onmiddellijk een goed  gevoel bij kregen. We zijn er meerdere keren op bezoek geweest en waar De Roos  zich duidelijk in onderscheidt is niet alleen de kleine schaal, maar vooral ook  het enthousiasme van het team en de zorgvuldige en uitgebreide informatie die je  krijgt. Wat overigens ook bevestigd wordt in laatste onderwijsinspectie rapport  waarin de school gecomplimenteerd wordt met het elan waarmee ze de  schoolontwikkeling aanpakt. De rustige sfeer tijdens een les die we hebben mogen  bijwonen maakte veel indruk. We denken ook dat onze zoontjes Izaak en Dieter  veel plezier zullen beleven aan de muziek- en technieklessen. Kortom, er zijn  veel redenen om voor De Roos te kiezen. Wij zijn erg blij dat onze kinderen zo  dicht bij huis naar een prettige en kleine school kunnen gaan.

Rick en Inger ouders van Kasper:

Toen onze zoon Kasper anderhalf jaar oud was, zijn we begonnen met het rustig bekijken van enkele scholen. We liepen ergens binnen (op afspraak of tijdens een open dag) en keken rond. Antwoorden op vragen als “Welke indruk geeft de school als gebouw?”, “Hoe gaan de leraren en kinderen met elkaar om?” en “Wat wordt er zoal gedaan aan inspanning en ontspanning?” waren belangrijk voor ons.
De Roos viel op, al merkten we dat pas goed toen we andere scholen bezochten. Op die scholen was het drukker, was men veel bezig met moeten. Onze wens was en is een school waar onze zoon tot zijn recht komt, waar hij kan bloeien. De Roos bleek dat te hebben. Omdat de school aansluit aan onze wensen, en omdat de school dichtbij is waardoor vriendjes ook op die school zitten, hebben we voor De Roos gekozen. Het aanbod van o.a. muziekles en schooltuin in het onderwijs vinden wij erg belangrijk. Al gauw merkten we dat meerdere scholen niet het kleinschalige karakter hebben dat De Roos heeft.

Linde en Kailash ouders van Mathieu:

Na de eerste informatieochtend bij De Roos waren we gelijk blij  verrast! De Roos geeft bij binnenkomst een rustige, vrolijke en  veilige indruk. Er is veel individuele aandacht, het team van  onderwijzers heeft hart voor de school en er zijn goede faciliteiten  om de kinderen alles te bieden wat nodig is. De afgeschermde  speelplaats en de gymzaal voor de kleinste kinderen vonden wij ook  zeker een pluspunt. We hebben geen enkele andere school gezien waar we  gelijk zo’n goed gevoel bij hadden als bij de Roos. We zijn dan ook  erg blij dat onze zoon Mathieu straks hier naar school kan gaan.

Moeder van Jairo:

Ik heb mijn zoon zojuist aangemeld bij de Roos en ik weet dat ik hier geen spijt van ga krijgen. Na een rondleiding op de school wist ik het gelijk, het is een leuke  kleine school met heel veel voorzieningen. Wat me vooral aansprak is de  structuur en rust dat er op school heerst en ook dat er veel creatieve  dingen worden ondernomen met de kinderen zo er is b.v muziek les,  handenarbeid, zwemles,schooltuinen. Kortom zeer tevreden.

Annelies Timmer’s dochter Joy zit al op de Roos

Mijn dochter Joy is nu bijna 4,5 jaar en sinds 2 jaar zit ze op school op de Roos. Het eerste anderhalf jaar op de voorschool van Akros die aan de Roos is gekoppeld en nu dus op de “‘in woorden van Joy: Grote school”‘.
Ze heeft het goed naar haar zin, het leuke van de gekoppelde voor-en-basisschool is dat veel kindjes uit de groep al bekenden zijn en ook de juffen van de kleuters al bekend zijn door het samen spelen op het schoolplein.
Joy kon ook niet wachten om weer bij haar vriendinnetje Sara in de klas te komen, en is blij met haar klas.

Ik heb nooit getwijfeld aan de keuze voor de Roos maar heb er natuurlijk wel kritisch over nagedacht en gevraagd hoe een-en-ander wordt aangepakt. De schoolleiding is heel behulpzaam, begripvol en vooral heel gemotiveerd.
Ze pakken een uitdaging aan met enorm veel enthousiasme en dat doet de kinderen, maar ook de ouders goed.
Joy gaat ook spelen bij haar klas en schoolgenootjes, het handige is dat men lekker dichtbij woont. Ik denk zeker dat het een pre is wanneer je kind bij buurtgenootjes op school zit, je komt elkaar ook weer in de straat of in de speeltuin tegen.

Ik ben heel blij met de keus voor de Roos, en kan het zeker anderen aanraden. Zowel voor kind als ouder!

Truus Rozinga’s dochter Aicha zit al op de Roos

Mijn dochter Aicha zit nu in groep 5.
We hebben voor de Roos gekozen omdat de school in de buurt van ons huis is en ze een voorschool hebben, waar mijn dochter ook naar toe is gegaan.
De voorschool sluit goed aan bij groep 1 en belangrijk vind ik dat er ruime aandacht aan taal en woordenschat wordt besteed.
Ik vind het belangrijk dat ouders bij de school worden betrokken en dat het kind als individu wordt gezien en dat gebeurt op de Roos. Ook wordt er aandacht besteed aan naschoolse activiteiten en het talent van een kind.
Ik ben dus heel positief over de Roos.

Roelof & Femke

Na een informatieavond en rondleiding wisten wij dat de Roos dè school is voor onze dochter. Een kleine en overzichtelijke school met een rustige, vriendelijke sfeer. Een enthousiast en gedreven leraren team, onder leiding van een jonge ambitieuze directeur. Wij zijn er zeker van dat Hannah hier met veel plezier zal leren.

Marleen & Patrick

Foto: Robert Roelofsen Fotografie

Op zoek naar een leuke school in de buurt, zoals zoveel ouders. In eerste instantie ga je kijken bij de scholen waar je over hoort van ouders in de buurt. Deze populaire scholen spraken direct over wachtlijsten en weinig kans. We werden dus gedwongen om verder te kijken, en wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben!

Op de informatiemarkt die Stadsdeel West in het Sierraad organiseerde spreek ik kort met een medewerker van de Roos die de school ’een dorpsschool in de grote stad’ noemt. Dat trekt mijn aandacht en als ik thuis de folder van de Roos lees word ik direct enthousiast. Daarin wordt kernachtig samengevat waar de school voor staat. Uit die paar korte zinnen in de folder spreekt hoe er op de Roos naar het kind gekeken wordt, en dat het om zoveel meer gaat dan lesmethodes.

Op de informatieavond houdt de directeur een bevlogen en inspirerend verhaal over zijn visie en waar hij met de school heen wil. De manier waarop er aandacht wordt besteed aan sociaal emotionele ontwikkeling spreekt mij erg aan. In samenwerking met het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum wordt een programma hiervoor ontwikkeld: Baas in eigen soap. Een onderdeel hiervan is conflict oplossen. Niet alleen de kinderen leren volgens deze methode op een positieve manier met elkaar omgaan, ook in het team wordt dit gebruikt.

Tijdens de rondleiding door de school valt mij op hoeveel rust er in het gebouw hangt, maar er zijn geen kinderen aanwezig dus ik ben benieuwd hoe dat tijdens de informatieochtend is. Gelukkig is die rust er ook tijdens een gewone schooldag! We kijken in verschillende klassen mee. Na een kort onderonsje op het schoolplein besluiten we direct dat we de school voor onze dochter gevonden hebben. Voor de deur spreken we een andere ouder die een paar dagen later laat weten dat zij dezelfde keuze gemaakt hebben en zo gaat het balletje rollen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s