Schoolkeuze is heel persoonlijk

Een schoolkeuze heel persoonlijke keuze. Ook de ouders van Sam hadden daarin zo hun eigen overwegingen, waarmee ze uiteindelijk tot de gezamenlijke keuze voor de Roos kwamen.

Rikkert: ‘Moeilijk he, een school kiezen? Wij hebben 2 jaar geleden na vele schoolbezoeken in de omgeving voor De Roos gekozen. Toentertijd stelden wij vragen over convergent/divergent onderwijs, godsdienstles en gemengde populatie. Vragen die eerlijk gezegd door alle, ook niet openbare, scholen hetzelfde beantwoord werden, ook De Roos. We kozen uiteindelijk De Roos vanwege gemiddelde hoge eindresultaten en het muziekprogramma. Nu onze zoon bijna een jaar naar De Roos gaat vind ik hele andere dingen belangrijk: hij kan in groep 1 al een beetje rekenen! En schrijven! De leraren zijn geweldig. Hij gaat met plezier naar zijn perfect gemengde klas bij Juf Hannah, het overblijven en juf Attie bij de naschoolse opvang. En hij heeft vriendjes. En nog meer vriendinnetjes. Nu ook zijn broertje naar de voorschool gaat en ze elkaar tegenkomen op het speelplein weet ik dat we juist hebben gekozen.’

Dam    Kitty: ‘Twee jaar geleden kozen wij voor de Roos. In september 2016 is onze zoon Sam begonnen in de kleuterklas. Ondertussen heeft de school onze verwachtingen overtroffen. Toentertijd hebben wij de keuze vooral op gevoel gemaakt. Een kleine school dichtbij huis, een weerspiegeling van de buurt en een gevarieerd team. Na nog geen jaar heeft de Roos ons verrast met de hoge kwaliteit van les geven. Hoe de thema’s in de klas op een leuke en creatieve manier worden uitgewerkt en hoe betrokken en enthousiast de kinderen zijn. Er is een fijne sfeer op school, zowel onder de kinderen, het team als met andere ouders. Ik laat Sam dan ook altijd met een gerust hart achter op school. Ook de inpandige BSO en voorschool zijn een grote pre. Onze jongste zoon is een tijdje geleden met veel plezier op de voorschool begonnen voor 2 ochtendjes zodat hij al een beetje aan school kan wennen. En ook al duurt het nog wel even… want onze dochter is pas 1 maand oud, staan wij voor 100% achter de keuze voor de Roos voor onze kinderen.’

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s