Hulde voor het lerarenteam van De Roos

Een moeder met 2 kinderen op de de Roos:
“Mijn oudste zoontje vertelde vanochtend dat ze sinds kort in zijn klas ‘bordjes’ gebruiken: in plaats van dat kinderen die het antwoord weten op een vraag hun vinger opsteken, schrijven alle kinderen hun antwoord op een bordje en houden dat omhoog. Op die manier betrek je de kinderen veel beter bij de les, ook de zwakkere leerlingen. Over deze nieuwe methode had ik niet zo lang geleden in de krant gelezen, en nu past de meester van groep 4 deze ook toe. Dit is voor mij typerend voor de gedrevenheid van het lerarenteam van De Roos.

Een van de belangrijkste dingen die ervoor zorgen dat een school goed is, is dat de leerkrachten goed zijn. Maar als je een school uitzoekt voor je kind, kun je daar eigenlijk niet achter komen (behalve als je andere ouders kent die kinderen op die school hebben). Toen wij bezig waren met de schoolkeuze voor onze kinderen, realiseerde ik me dat niet.

Maar nu mijn kinderen al een paar jaar op De Roos zitten, ben ik vooral heel blij met deze school vanwege de juffen en meesters. Ze zijn heel toegewijd en ‘zien’ de kinderen heel goed. Ze weten precies wat de sterke en zwakke kanten zijn van mijn kinderen, en bieden bij hen passende extra ondersteuning of uitdaging. Beiden hebben bijvoorbeeld lange tijd iedere donderdag aan hun motoriek mogen werken met juf Eline (gespecialiseerde fysiotherapeut die een dag per week op onze school is), en mijn oudste kreeg in groep 3 al heel snel ‘pluswerk’ en mag nu een ochtend per week naar Denklab (een speciale klas voor kinderen die een grote voorsprong hebben in de leerstof, meer info bijv hier https://twitter.com/search?q=denklab&src=typd ).

Dat de juffen en meesters zien wat je kind nodig heeft, is wat mij betreft verreweg het belangrijkst.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s