Feestelijke opening kooklokaal de Roos

de-echte-opening-begint_1Woensdag 27 augustus werd onder belangstelling van alle leerlingen, een aantal geïnteresseerde ouders en alle teamleden van basisschool de Roos het nieuwe kooklokaal van deze school geopend. Niemand minder dan topkok Robert Kranenborg – onder andere bekend van het tv-programma Topchef – was aanwezig om de officiële opening te verrichten.

1-2b-smoothie-wat-gaat-erinMaar voordat het heugelijke moment daar was, ging de kok eerst langs bij de verschillende groepen om te kijken wat alle leerlingen voor lekkers hadden gemaakt voor de aanwezigen. Robert Kranenborg was erg enthousiast en vertelde dat het vooral belangrijk is dat je al jong alles leert over ingrediënten en gezonde voeding. Het kooklokaal zal hier volgens hem dan ook zeer zeker aan bijdragen.

Pastalint doorsnijden Rond half elf was het officiële moment daar en opende Robert – samen met Melissa voorzitter van de leerlingenraad – het kooklokaal. Melissa moest een lint doorknippen, maar meneer Kranenborg mocht – zoals het een echte kok betaamt – een lint van pasta doorsnijden met een scherp mes. Vervolgens konden alle leerlingen en ouders naar binnen om te genieten van al het gezonde lekkers dat de leerlingen (onder begeleiding van diverse ouders) hadden klaargemaakt. Van verse smoothies tot rauwkost met een dipsausje en van gevulde tomaten tot heerlijke pastasalades, het was er allemaal. Het was deze eerste keer al heerlijk allemaal, dus dat belooft nog veel voor de toekomst!

Gezond opgroeien Het kooklokaal is eind vorig schooljaar nieuw aangebouwd mede om aan de leerlingen educatieve lessen te kunnen bieden rond hygiëne, koken, gezond eten en gezond opgroeien en wat daar allemaal bij hoort.

In de nabije toekomst hoopt het team van de Roos dat dit lokaal na schooltijd ook voor en door de buurtbewoners uit de Baarsjes ingezet kan gaan worden rondom buurtprojecten voor gezond eten en leven.

1-2a-wat-hebben-we-nodig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s