Neeltje en Michael over Izaak’s eerste weken op de Roos

Ons zoontje Izaak heeft zijn eerste maand op de Roos erop zitten, en we hadden niet gelukkiger kunnen zijn met onze keuze voor de Roos. We hadden verwacht dat hij de overgang naar school best moeilijk zou vinden, want het is tenslotte een grote stap. Het was de eerste weken ook niet altijd makkelijk, maar de lieve juffen gingen heel goed om met zijn moeilijke momenten, stonden open voor onze suggesties, en hielpen hem over drempels heen. En nu heeft hij zijn draai gevonden en heeft hij na een maand al zijn eerste nieuwe vriendje te spelen gehad. Wat het onderwijs betreft hadden we van ouders in onze vriendenkring (in Amsterdam en daarbuiten) begrepen dat je van de kleuterklas in het algemeen niet veel hoeft te verwachten, maar ook wat dat betreft zijn we aangenaam verrast. Naar aanleiding van het Afrika-project vertelde Izaak ons dingen over Afrika en stelde vragen waaraan we merkten dat hij al echt wat geleerd heeft. Ook meldde hij een keer dat het hoofd van de school in de klas een afstandsbediening uit elkaar had gehaald, zodat ze konden zien uit wat voor onderdelen die bestaat. En uit zijn verhalen maken we ook op dat de kinderen spelenderwijs met lezen en rekenen in aanraking worden gebracht.

Onlangs hadden we het ‘entreegesprek’ met juf Thessa. Ze nam uitgebreid de tijd om onze verhalen aan te horen over hoe hij op school reageert. Alles wat zij ons over hem vertelde, zowel op sociaal, emotioneel en cognitief vlak, klopte met ons beeld van Izaak. De betrokkenheid waarmee ze over Izaak praatte, bevestigde ons in het vertrouwen dat wij hebben in de Roos. Na dit gesprek gingen we bijna huppelend naar huis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s