Waarom voor ons de Roos

Foto: Robert Roelofsen Fotografie

Op zoek naar een leuke school in de buurt, zoals zoveel ouders. In eerste instantie ga je kijken bij de scholen waar je over hoort van ouders in de buurt. Deze populaire scholen spraken direct over wachtlijsten en weinig kans. We werden dus gedwongen om verder te kijken, en wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben!

Op de informatiemarkt die Stadsdeel West in het Sierraad organiseerde spreek ik kort met een medewerker van de Roos die de school ‘een dorpsschool in de grote stad’ noemt. Dat trekt mijn aandacht en als ik thuis de folder van de Roos lees word ik direct enthousiast. Daarin wordt kernachtig samengevat waar de school voor staat. Uit die paar korte zinnen in de folder spreekt hoe er op de Roos naar het kind gekeken wordt, en dat het om zoveel meer gaat dan lesmethodes.

Op de informatieavond houdt de directeur een bevlogen en inspirerend verhaal over zijn visie en waar hij met de school heen wil. De manier waarop er aandacht wordt besteed aan sociaal emotionele ontwikkeling spreekt mij erg aan. In samenwerking met het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum wordt een programma hiervoor ontwikkeld: Baas in eigen soap. Een onderdeel hiervan is conflict oplossen. Niet alleen de kinderen leren volgens deze methode op een positieve manier met elkaar omgaan, ook in het team wordt dit gebruikt.

Tijdens de rondleiding door de school valt mij op hoeveel rust er in het gebouw hangt, maar er zijn geen kinderen aanwezig dus ik ben benieuwd hoe dat tijdens de informatieochtend is. Gelukkig is die rust er ook tijdens een gewone schooldag! We kijken in verschillende klassen mee. Na een kort onderonsje op het schoolplein besluiten we direct dat we de school voor onze dochter gevonden hebben. Voor de deur spreken we een andere ouder die een paar dagen later laat weten dat zij dezelfde keuze gemaakt hebben en zo gaat het balletje rollen….

One thought on “Waarom voor ons de Roos

  1. Ik heb mijn zoon zo juist aangemeld bij de roos en ik weet dat ik hier geen spijt van ga krijgen.
    Na een rondleiding op de school wist ik het gelijk het is een leuke kleine school met heel veel voorzieningen wat me vooral aansprak is de structuur en rust dat er op school heerst en ook dat er veel creatieve dingens woorden ondernomen met de kinderen zo is b.v muziek les, handenaarbeid, zwemles,schooltuinen. kort om zeer tevreden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s